zo wijd de wereld strekt

Over QPO Logistics

De afkorting Q.P.O. is die van het motto van het Korps Mariniers, waar onze beide eigenaren dienden.
Qua Patet Orbis, zo wijd de wereld strekt, past naadloos op onze logistieke dienstverlening.

Groei
Henk Evers is al lang ondernemer. Achttien jaar geleden begon hij als eenmanszaak met Evers Logistiek. Vanuit een klein stalletje op de bloemenveiling Bemmel bood hij, samen met wat andere zzp-ers, bezorgdiensten voor bloemen en pakketjes aan. Dat groeide en groeide, ze gingen ook pakketten en pallets doen.
Na een tijdje had hij ook iemand op kantoor, wat hem weer gelegenheid gaf klanten te bezoeken en nieuwe klanten te werven. Tijd om te ondernemen dus.

Over QPO Logistics

Naamsbekendheid

“We breidden de service uit met een afhaal- en afgiftepunt voor klanten aan een balie. Onze naamsbekendheid groeide, we waren in het straatbeeld meer en meer aanwezig, maar tegelijkertijd ook zo kleinschalig dat startende ondernemers ons wilden inschakelen. Vooral beginnende webshops wisten ons te vinden, we bezorgden pakketten lokaal en nationaal, soms ook internationaal.”

Maar de gewenste doorgroei kwam er niet, Henk was op zoek naar een goede partner die met hem de kant op wilde die hij voor het bedrijf zag.
Die partner verscheen in 2018, toen zoon Ferdy de gewenste kandidaat bleek.

Groot transport

Geen uitdaging is ons te groot

Ferdy Evers: “We hebben een nieuwe bedrijfsnaam genomen, QPO, om aan te geven dat geen uitdaging te groot is. Want ons doel was, ook groot transport te gaan aanbieden, open en gesloten, trekker-opleggers, bakwagens, BE-combinaties. Dus waar het bij Evers Logistiek ophield, is QPO het vervolg. Voor bestaande klanten een mooi verlengstuk van de al geboden dienstverlening. Ze kunnen nu bij één vervoerder al hun behoeften aan transport afdekken, van pakket en pallet tot complete vracht.”

Diversiteit
De uiteenlopende diensten van QPO lees je af aan de diversiteit in de vrachten. We werken voor de gezondheidszorg en transporteren robots, maar ook organen en testmateriaal voor covid. Bij particulieren brengen we keukens, meubels, maar we verzorgen ook de logistiek voor festivals, beurzen en events. Daarnaast machines voor bedrijven, onderdelen voor de industrie of zonnepanelen.

Geen uitdaging is ons te gek!